8 augTree

Een serie foto's van Myoung Ho Lee

Myoung Ho Lee is een jonge kunstenaar uit Zuid Korea. Tot de dag van vandaag produceert hij uitgebreide fotoseries die ongebruikelijke vragen oproepen over representatie, de werkelijkheid, kunst, milieu en over het zien van vormen.

Ook al is tree een eenvoudig concept, in de uitvoering is het zeer complex.
Lees verder

8 augZimoun


De Zwitserse kunstenaar Zimoun maakt gebruik van geluid om magie te creëren. Zijn werk is zeer minimalistisch en op basis van reductieve methoden, esthetiek en eenvoud.

Zimoun maakt eenvoudige kunstmatige systemen, die zeer complex zijn en op de een of andere manier levende structuren lijken te genereren in geluid en beweging. Met schone en ...

Lees verder

26 meisubway monsters

Dit filmpje vonden we op youtube, simpel idee en supermooie beelden tot gevolg.

De creaties van de New Yorkse straatartiest Joshua Allen Harris zijn dieren en creaties gemaakt van oude vuilniszakken en tasjes, gemonteerd met tape. Liggend op de ventilatieschachten en roosters van de New Yorkse metro veranderen de platte zakken in de meest fantastische beesten, aangestuurd door de hoeveelheid lucht die op dat moment uit de luchtschachten komt.

Een nieuwe vorm van straatkunst die het uiterlijk van de omgeving aanpast maar niets afdoet aan de functionaliteit of de omgeving blijvend verandert.

Lees verder

16 aprberlijnse muur

Na de val van de Berlijnse muur zijn op de overblijfselen ervan grote delen gebruikt als expressiemiddel van kunstenaars. Bij de WestSide Gallery deze reeks van sterke cartooneske beelden.

Lees verder

16 aprDaniël Richter...

Dit werk is van Daniël Richter, een Duitse kunstenaar die onder andere voor Chicks on Speed Records platenhoezen ontwierp. Tussendoor is hij nog hoogleraar schilderkunst geweest maar vooral maakt hij heel veel te gek werk, zoals deze die in bruikleen is gegeven aan het GEM te Den Haag..

Lees verder

14 aprthe99percent.com

99 excuses voor het niet mogelijk maken van ideeën en nog tal van andere nuttige tips voor creatievelingen. Het lijkt zo simpel voor buitenstaanders; even dat vormpje daaromheen, beetje tekst erbij en klaar is je logo. Ging het maar zo. Daarentegen blijkt wel vaak dat het bedenken van oplossingen voor 'moeilijk' denkwerk vaak dichtbij aanwezig ...

Lees verder

14 aprGerd Arntz

Gerd Arntz, ook wel de vader van het pictogram, heeft in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, al dan niet door met samenwerking van de socioloog Otto Neurath, vele pictogrammen en symbolen ontworpen. Arntz' werk kenmerkt zich door strakke belijningen, geometrische vormen en de heldere weergave.
Arntz' werk wordt door vele grafisch ontwerpers ...

Lees verder

14 aprPeggy Guggenheim Mu...

Een tijdje terug in het Peggy Guggenheim Museum, waar een bonte verzameling aan moderne kunst hangt. Er hing een werk van Gene Davis en bleek bij nadere inspectie te bestaan uit met de hand gezette lijntjes.

Gene Davis was een abstract schilder (1920-1985) die doormiddel van kleurenbanen een gevoel los wilde maken van beweging of herhaling. ...

Lees verder